VAKANTIEBLOG 13 - 28 SEP 2021


27 sep 2021   Het verhaal
Vandaag de laatste Blog-aflevering. Morgen vliegen we naar huis.

Door een misverstand is er geen ontbijt voor ons, dus onze eerste rit is naar de bakker, waar we ons tegoed doen aan een heerlijke bak warme choco met slagroom en een broodje met ham, kaas, bacon, roerei en een of andere vage saus.
Dat alles verwarmd in een grillplaat, en SMULLEN MAAR!!

Het stormt (ja, alweer) maar het is gelukkig wel droog, en de zon doet wanhopige pogingen om een gaatje in het wolkendek te knippen.

We gaan onderweg naar het lavaveld in Natthagi; we gaan niet naar boven, maar zelfs beneden waait het zo hard bij een temperatuur van 3C, dat ik na een paar honderd meter het voor gezien hou.
Ik wordt meermalen teruggeblazen en mijn ogen tranen zo, dat ik de grond niet meer kan zien. Ik heb het HELEMAAL gehad met die wind, en loop terug naar de auto. Die bikkel van mij loopt wel door om nog wat foto's te maken.

Als we na verloop van tijd daar weer wegrijden, gaan we richting Selatangar, een oude boerderij (in ieder geval de ruïnes van) in het lavaveld. De weg is bar en boos, en als we daar aankomen zijn we 1. niet de eersten en 2. hmmm dit hadden we kunnen missen.
Voort gaat de reis (je moet per slot van rekening wel de dag volmaken) naar Seltún, een hete bronnengebied.
Marlies gaat wat foto's maken, en ik ...uhhh... zorg dat niemand de auto steelt.... ;)

Wat een mooie weg is die 42 toch, prachtige rots- en lavaformaties, en momenteel volledig geasfalteerd.

Langzaam leidt de weg naar ons onderkomen, maar nog wel via een restaurantje, waar we klagen over het feit, dat de saus over het vlees vrijwel alle smaak wegnam van dat vlees..... zonde..... ook het brood was verbrand. Maar ach... morgen zijn we thuis.

Het is tijd om de koffers uit- en daarna weer in te pakken, want twee weken slepen met die dingen verandert de inhoud zodanig, dat alles weer terug moet naar een beetje orde.

Ook de PC moet ingepakt worden, dus dit zijn de laatste letters van een heerlijke reis, ja, ondanks het slechte weer hebben we genoten, OP EN TOP.

IT'S THE END OF THE SHOW
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact