VAKANTIEBLOG 13 - 28 SEP 2021


18 sep 2021   Het verhaal
Het is vandaag een inpak- en reisdag. Het volgende huisje ligt zo'n 20 Km boven Hella., onder de 'rook' van de Hekla. (wat van mij ook wel de echte rook mag zijn, hoor...)
De navigator geeft als reistijd 3 uur en 220 Km aan.

Rond 08:00 zijn we ingepakt, en vragen ons af waar dat ne witte tasje is gebleven........
Nou, na een belletje blijkt dat dus nog in Grindavk te staan, dus dat wordt nog wel even een planningsdingetje!

Als we na twee uur nog maar 35 Km hebben gereden, moeten we er maar van uit gaan, dat we die 3 uur niet gaan halen... (willen we ook niet).

We gaan eerst langs Dverghamrar, lang geleden geweest (1994), maar de basaltkolommen staan er nog steeds. Er staan alleen andere schapen, en de wandelroute is wat meer gecultiveerd.
Vervolgens naar de Stjrnarfoss boven Kirkjubaer. die we nu via de noordelijke oever benaderen, en net zulke mooie plaatjes geeft als 5 jaar geleden. Hier is een enorme parkeerplaats aangelegd, waar 5 jaar geleden nog niets was. Wij parkeerden toen gewoon langs de weg.
Gelukkig is het hier rg rustig.

Als we richting Vk gaan begint het zachtjes te regenen, maar we willen toch nog wel even kijken bij Fjarrgljfur. Wt een deceptie... ondanks de regen staan er zeker 50 auto's en is een parkeerplek nauwelijks te vinden.
Omdat we hier al eerder zijn geweest zijn we zo weer vertrokken.

Omdat we alle tijd hebben, rijden we een paar zijweggetjes, waarvan we zien dat ze verderop weer op de ringweg uitkomen.
Dat levert een paar leuke foto's op, ondanks de regen die nu af en toe met min of meer grote bakken uit de hemel valt.
Bij de steenmannetjes is een enorme parkeerplaats aangelegd, en toiletbezoek kost hier inmiddels 300 ISK.

Hoe dichter we bij Vk komen, hoe harder het gaat regenen, en als we Vk binnenrijden HOOST het! We rennen het cafetaria in om ons tegoed te doen aan hotdogs en chocolademelk.
Daarna doen we boodschappen voor het weekeind, en omdat het zaterdag is, gaan we vanavond BBQ'en. Overigens zijn wij niet te beroerd om op elke andere dag ook te BBQ'en als we daar zin in hebben.
We maken relatief veel foto's in Vk, maar dan wel uit de auto.

We vervolgen onze weg richting Hella, en bereiken rond 16:00 het huisje. Wat een luxe: hotpot, BBQ, en eigenlijk alles wat het huisje een luxe huisje maakt. Hier houden we het wel 4 nachten uit.
Na het uitpakken eerst maar te hotpot testen..... OOHHHHH wat lekker!!, en daar krijgen mensen zoals wij honger van, dus.... nu rap aan het vlees!!


Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact