VAKANTIEBLOG 13 - 28 SEP 2021


22 sep 2021   Het verhaal
Vandaag wordt het een reisdag, maar het betere weer dat ons beloofd is, laat op zich wachten. In de regen rijden we naar Selfoss, en pas na Selfoss wordt het weer beter.
We zien dat de meeste bergen een witte hoed gekregen hebben. Wij rijden regelmatig in de zon, maar zijn omringd door heftig dreigende wolkenpartijen.

We halen ons vergeten tasje op in Grindavík, en rijden richting Reykjavík, op dat moment nog met het idee, dat het wel mooi zou zijn om via de Kaldidalur te rijden.


Maar als we Reykjavík binnen rijden, begint het te hagelen, en binnen de kortste keren ligt er een laag hagel op de weg als een drab, die het autorijden niet echt plezierig maakt. Waar 80 gereden mag worden wordt minder dan 50 gereden. Iedereen is zeer voorzichtig.
Bij mij betekent dat het inschakelen van de "snow" stand en de 4W-lock aan.

Dit duurt van begin Reykjavík, tot we Borgarnas verlaten, zo'n dikke 60 Km verder. Ook in Akranes, waar we nčt de tijd krijgen om een paar foto's te maken van de vuurtorens, moeten we rekening houden met gladde wegen door de hagel.

In Borgarnes doen we boodschappen, maar belangrijker nog: drinken we de lekkerste chocolademelk van West-IJsland.

Pas als we Borgarnes verlaten worden we getrakteerd op een heerlijk zonnetje en een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen.
Op ons gemak rijden we naar ons onderkomen voor drie nachten, om tot onze schrik te realiseren, dat we vandaag 400 km hebben afgelegd.

Na het eten maken we toch nog een rondje (10 Km) om even te genieten van wat avondbeelden.

En nu EINDELIJK ons eerste Vinabrot van de vakantie.
Vinabrot?? >> bladerdeeg met iets van spijs en gele smurrie... en dat vind ik zelfs lekker.....

WAT EEN DAG


Nagekomen bericht..... vanavond in ieder geval na 21:00 een heldere hemel... (noorderlicht?)Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact