VAKANTIEBLOG 13 - 28 SEP 2021


16 sep 2021   Het verhaal
Vandaag een regendag, dus we gaan maar wat kijken in de omgeving van Kirkjubaerjarklaustur.
Direct na Kirk., richting Vk begint de 204, een weg die een heel eind verder weer bij de 1 uitkomt, maar loopt door een prachtig lavagabied, een overblijfsel van de Laki-uitbarsting in 1782-1783.

Tot onze grote verrassing houdt de regen hier snel op, en pas later, als we in de buurt van Kirk. terugkomen gaat het weer stevig doorregenen.

Prachtige lavaformaties en vreemde heuvels komen voorbij en we nemen alle tijd om foto's te maken.
Ook de fauna laat zich niet onbetuigd, en we zien schapen, paarden, zwanen met jongen en IJslandse hoenders.

Nou zijn de paarden en schapen niet z moeilijk te vinden op IJsland, maar de hoenders en zwanen met jongen maken ons blij verrast.

Als we uiteindelijk weer in Kirk. terugkomen is het, zoals gezegd, weer flink gaan regenen, en we verlangen mateloos naar een warm badje. En laat nou Kirk. een prachtig zwembad hebben wat aan die kleine wens volledig voldoet.
We laten ons snel in de pot van 39-40C zakken, waar nog twee andere personen zitten.
Het blijken ook Nederlanders (zelfs Rotterdammers) te zijn, en wat ben ik verbaasd (en ook wel een beetje trots) dat ik herkend wordt, en dat de man zelfs mijn naam weet.....
Als ook nog blijkt dat zij de reis ook bij IJslandspecialist hebben geboekt, realiseer ik me dat de wereld soms heel klein kan zijn.
We wisselen enthousiast ervaringen uit over vele jaren IJslandbezoek, en zien beiden dat er de laatste jaren toch wel rg veel veranderd is.
Maar als je de plekjes weet, kan je nog steeds het IJsland van 'vroeger' vinden......

Warm en roze komen we het bad uit, en vinden het wel genoeg voor vandaag.
Om 15:30 zijn we thuis, waar de regen tegen de ruiten tikt (slaat?)... tijd voor een klein whisky'tje.  Veilig reizen? Safetravel.is
  Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl / creatingstories.nl
  Of naar Canada? Canadareizen.eu
  Links
  Contact