VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2023


23 sep 2023   Het verhaal
Wouw, 07:00 is voorwaar geen slechte tijd om wakker te worden... Daarom is het jammer, dat wij al vóór 05:45 met de ogen open liggen.
Maar... genoeg te doen, zoals het verslag van gisteren maken.
Over ontbijten hoeven we ons de komende dagen geen zorgen te maken, dat wordt keurig verzorgd door onze vaste bakkerij in Akureyri.

Het is prachtig weer, en de met sneeuw bedekte bergen steken prachtig af tegen de staalblauwe lucht.
Waarom maken dit soort uitzichten ons altijd weer blij.....?

De plannen vandaag, of eigenlijk hebben we maar één plan: Naar Siglufjördur, en via een andere weg weer terug. Ik weet dat dat een prachtige route is.
Maar zoals zovele plannen... uitvoeren is weer een ander verhaal.
Door een toeval komen we op de weg terecht, die we vanuit Siglufjördur terug willen nemen, en besluiten dan maar om de route andersom te rijden.

Maar al snel komen we uit op een plek, waar schapen bijeen worden gedreven, een jaarlijks fenomeen waarbij de schapen uit de bergen terug naar de boerderij worden gebracht.
Dit doet men door ze op één dag met een grote groep mensen op te drijven naar een zogenaamde rettir, waar ze kunnen worden gescheiden op eigenaar, waarna ze naar de boerderij worden afgevoerd.
Dit is eigenlijk altijd een soort 'feestdag'

We gebruiken op commando onze auto om de schapen de goede kant uit te drijven, en daarna parkeren we en genieten van de bezigheden rondom de rettir.

Omdat er nog een tweede grote groep schapen aankomt, worden we gewezen op het feit, dat achter gindse heuvel een mooie waterval ligt, en die is eenvoudig in de tussentijd te bezoeken.
En dat gaan we dan maar doen. En inderdaad, 15 minuten later kijken we uit op een prachtige waterval.
FOTOSTOP!!!..... en als we uitgefotografeerd zijn, en de kudde komt dichterbij, lopen we terug naar de rettir.

Time flies, en na twee van deze hoogtepunten besluiten we om niet meer rond te rijden, maar gewoon terug te gaan naar het huisje.
Het weer wordt intussen wat minder, bewolkt en af en toe een spatje, dus het is wel mooi zo.

Thuis wacht het hete badje en allerlei handelingen om de foto's en teksten weer wereldkundig te maken.

Alweer een dag met een gouden randje.....

En wat is er dan lekkerder dan voor het slapen gaan nog even in de hotpot te duiken (nou,ja .. stappen) met een heerlijk borreltje.... (nou, niets dus).

MORGEN NAAR VAGLASKÓGURVeilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact