VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2023


16 sep 2023   Het verhaal
Als we wakker worden/opstaan (beiden gebeuren meestal tussen 06:00 en 06:30), zien we dat het nog steeds regent sinds gisteravond.
Volgens de weersverwachting zouden we vandaag voor de buien uit naar het oosten kunnen rijden, maar helaas.. we zijn te laat.

Vandaag een reisdag van 250 Km, en ons volgende onderkomen ligt 15 Km oostelijk van het IJsbergenmeer. Uiteindelijk regent het de hele dag, soms meer, soms minder.

Als onverwachte extra een grot, waar ik me de naam even niet van kan herinneren, omdat het Hjörleifshöfdi is.
We zijn daar vroeg, maar toch niet de eersten en enigen, een auto vol met Aziaten is ons voor.

Niet om te klagen hoor, dat recht hebben wij niet, maar ik denk, dat op dit moment 60-70% van de toeristen Aziatisch is.
Na een paar zeer natte foto's vervolgen wij de weg naar een bakkie Choco met een pölser in Kirkjubaerjarklaustur, voor degene die het weten wil is dat een samentrekking van Kerk, Herberg en Klooster.

Als we verder rijden, komen we langs de rivier de Gígjukvísl, een rivier die bekend staat als afvoer voor gletsjervloeden vanuit VatnaJökull.
Dit gaat vaak met zoveel geweld gepaard, dat zelfs de ringweg en de brug over de rivier kans lopen om beschadigd te raken door het op dat moment aanstormende water over deze immense grote vlaktes.

Voor de tweede maal rijden we het achterland in: megagrote vlaktes, 50 tinten grijs, maar ook deze keer weerhoudt het weer ons, om veel te zien van de gletsjer.. Neemt niet weg dat het landschap betoverend is.
We hebben de neiging om zacht te praten... we zijn helemaal alleen........

En verder gaat de natte reis via Skaftafell richting IJsbergenmeer, waar wij ons halverwege tegoed doen aan een lamsburger met bijlagen....

Als wij toe zijn aan een rustmomentje stoppen we bij een gletsjer, waarbij Marlies even wil gaan kijken, en ik.... ik blijf lekker in de auto zitten.. het regent mij te hard.

De volgende (en laatste) tussenstop is TOCH het IJsbergenmeer, omdat we in een doorgang tussen de duinen een glimp van de ijsbergen zien.
Ondertussen schieten hier de parkeerplaatsen als paddestoelen uit de grond, deze paar nog zonder Parka(betaald parkeren met App), maar dat zal niet lang meer duren. Er zijn nu al 4 Parka-terreinen, voor zowel het ijsbergenmeer als voor Diamond Beach.
Gelukkig regent het net iets minder, dus we kunnen toch nog wat foto's maken.
En de Diamond Beach? Ik denk dat ze vanwege de regen de "Diamonds" hebben binnengehaald, wat rest is een volkomen leeg strand (Buiten de mensen, want die lopen er genoeg.....)

Om 17:00 komen we bij ons huisje aan, en kunnen we lekker bijkomen van deze enerverende dag.
De regen is opgehouden.... Het giet nu.....Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact