VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2023


19 sep 2023   Het verhaal
We staan rond 07:00 op, terwijl buiten de regen striemt en de storm giert.

Vandaag een reisdag in heel slecht weer, dus geen fotostops, maar een chocostop in Vopnafjördur.
Vlak vóór de stad beukt de zee op een muur van rotsblokken, toch nog wel goed voor een aantal spetterende foto's.

We stoppen om 11:15 eerst bij het enige hotel wat Vopnafjördur rijk is, en vragen beleefd of we een chocomelletje kunnen drinken...Maar.... het is een restaurant, en voor een choco, kop koffie, of kop thee gaat 'ie niet open. Nou, OK dan....

We rijden de straat verder door, en komen bij een N1 benzinestation, waar we meer dan vriendelijk worden binnengehaald. We zijn de enigen en een kop SwissMiss is geen probleem, en de twee hotdogs ook niet.
Omdat we de tijd aan onszelf hebben vandaag, doen we gelijk maar de lunch van kipstukjes met friet (Marlies), en friet met één kipstukje (ik).

Om 12:45 rijden we verder, de omgeving is prachtig, maar veel verdrinkt in wind en regen. Marlies maakt verreweg de meeste foto's door een neergedraaid raam.

Op sommige plekken vergapen wij ons aan op de kust beukende golven.

Om half drie komen we bij ons huisje aan... Het zit er op voor vandaag... even een rustpuntje in het midden van de vakantie, we blijven hier drie nachten.
De laatste berichten zijn kracht 5.6 voor het Noordelicht vanavond. De eerste melding kreeg ik al om 17:00. Maar met het huidige wolkendek is de kans op zichtbaar Noorderlicht 0%.... Het zij zo, je kunt niet alles hebben.

MORGEN KOMT ER WEER EEN DAG


Oja, het huisje is klein, maar het uitzicht is prima.


Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact