VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2023


21 sep 2023   Het verhaal
Een goede nacht is goud waard, dus wij voelen ons rijk... en dan een overheerlijk ontbijtje erbij..... wij zijn méér dan happy...

In de verte zien wij de eerste bergtoppen, bedenkt met verse sneeuw.... de winter komt er meedogenloos aan....

Vandaag staat Langanes op het programma, een schiereiland in het noordoosten van IJsland.
De hoofdattractie hier is een kolonie Jan van Genten, maar de kust, waar nog steeds hoge golven op breken mag er uiteraard ook zijn. En dan niet te vergeten de eindeloze hoop aangespoeld drijfhout.

Het lijkt er op dat we vandaag de enige bezoekers zijn van het schiereiland....en dat geeft het verblijf daar een speciale lading... de rust... de oneindigheid... anders kan ik het niet noemen.

Het weer laat zich best wel van de goede kant zien, af en toe wat regen, de wind is goed uit te houden, en de horizon is regelmatig getooid met kleine en minder kleine regenbogen.

Bij het Stóri Karl útsýnispallur-plateau aangekomen kleden we ons warm aan, want de temperatuur is rond 2C en op het plateau waait een zeer stevige wind.

Uiteraard maken we hopen foto's, en als het even te koud wordt, lopen we naar de auto om op te warmen en gaan we nog een keer naar boven.
Ooit moet je stoppen met zoiets, maar we kunnen ons maar met moeite losrukken van deze plek.

Rustig rijden we weer terug en genieten van de uitzichten.
Het drijfhout is ook weer een onderwerp voor de foto's natuurlijk.

Toch wel aardig afgekoeld is nog even een bezoekje aan het zwembad (en dan speciaal de hotpot) meer dan de moeite waard, en weer zitten we als enige in het zwembad, dus ook in de hotpot....

We eten vanmiddag buiten de deur (frietje met een tosti), en met een gevulde maag gaan we huiswaarts.
Er dan moet er nog heel wat uitgezocht worden aan foto's.....

Morgen weer een reisdag, van hier naar Akureyri, maar nog wel even de tolgeld-app voor de tunnel bij Akureyri in orde maken.

WE HEBBEN WEER GENOTENAls wij vanavond op Vegagerdin kijken, zien we al delen van de ringweg in het noorden, die last hebben van ijsvorming... de nieuwe sneeuw op de bergen wees daar al op.


Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact