VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2023


14 sep 2023   Het verhaal
We zijn redelijk uitgerust, dus we vertrekken weer op tijd, om precies te zijn om 08:10.
We doen het op ons gemak, rijden nog even naar Graenavatn en Seltun en uiteindelijk zijn we grotendeels via de kustweg rond 11:00 in Hella.

Broodje met chokomel, sanitaire stop, boodschappen en tanken, en dat allemaal binnen een half uur.

We vervolgen de route naar de Kvernufoss, de ooit 'hidden gem' die allang niet meer hidden is, gezien de grootte van de parkeerplaats, waar we uiteraard voor moeten betalen.
Maar... geen app natuurlijk, dus ge´nstalleerd, vervolgens krijg ik een email toegestuurd, maar we hebben daar geen internet, geprobeerd via de aanwezige QR-code, maar..... geen internet dus.

Het natuurlijk bruin van mijn hoofd maakt langzaam plaats stressrood, en ik hoor in de verte de fluit van een ketel kokend water.....

Gelukkig blijken binnen in het cafÚ gewoon een kaartje te kunnen kopen........

Met een vertraging van meer dan een half uur vertrekken we naar de waterval. De wandeling is eenvoudig en loopt door een prachtige kloof, en natuurlijk zijn we niet de enigen, maar een kniesoor.......
De waterval is klein maar fijn, en we maken daar aardig wat foto's. (waar niet eigenlijk)

Vervolgens kijken we even of Solheimajokull een optie is, maar als we er heen gereden zijn, en de verschrikkelijk grote parkeerplaats (met P) zien dan haken we maar af, mede doordat we allebei aardig moe zijn en we al genoeg gletsjers gezien hebben.

Op naar ons huisje achter de berg Petursey, zo te zien nieuw, en keurig ingericht....

HOOG TIJD VOOR EEN BORREL


En de hamburgers?? die gooien we natuurlijk op de BBQ.
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact