VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2022


21 sep 2022   Het verhaal
Omdat we toch vroeg wakker zijn, vertrekken we om 07:30. De route leidt ons over de Kjlur, al een paar keer gereden, maar het blijft toch trekken.
Het plan is om zowel Hveravellir als Kerlingarfjll mee te nemen vandaag (heb nog wel een klein tasje).

Tot Hveravellir zijn we de enige op de weg. Beide gletsjers vergezellen, n aan elke zijde.
We stoppen regelmatig om foto's te maken. Het is wel koud (5-6C) maar er staat gelukkig weinig wind.

Hveravellir is een teleurstelling, en eigenlijk alleen maar omdat geld gevraagd wordt voor parkeren, toilet en douchen. Kijk, dat douchen kan ik begrijpen, maar de rest...... Ben hier al zo vaak geweest zonder dit gedoe...
Omdat het hete bronnen gebied er eigenlijk net zo uitziet als andere gebieden, draaien we een rondje op de parkeerplaats en vervolgen onze weg.

Kerlingarfjll is een ander verhaal. Hier rijden we gelijk helemaal naar boven, waar we op 1073m het hoogste punt bereiken.
De kleuren, stoompluimen, sneeuwvelden maken zoals gewoonlijk diepe indruk op ons, vooral vanwege de afwezigheid van veel wind, die ons/mij al meerdere keren haast de berg af hebben/heeft geblazen.

Als we uiteindelijk uitgefotografeerd en gefilmd zijn, rijden we op ons gemak weer terug, om nog even te griezelen bij de enorme bouwplaats, waar allerlei exra slaapgelegenheid uit de grond wordt gestampt.
De vraag is kennelijk groot......

We rijden door over de Kjlur, om uiteindelijk bij de Gullfoss uit te komen. We hadden ons nog zo voorgenomen om hier niet te stoppen, maar kunnen het toch niet laten.
Wt een drukte, we hebben dat z anders meegemaakt, dus maken we snel een paar foto's en gaan er weer vandoor.

In Fldir doen we boodschappen, en merken voor het eerst pas goed, hoe duur alles geworden is: voor een beetje stuk vlees betaal je zomaar 20-30 EUR. Gelukkig zijn de hamburgers nog wel betaalbaar....

Op naar het huisje, ons onderkomen voor 5 dagen, om bij aankomst te merken, dat ons huisje kennelijk om onduidelijke reden nog bezet is.

Na enige telefoontjes heen en weer krijgen we voor de eerste nacht op een andere plek een huisje toegewezen, en kunnen vanaf morgen wl van het huisje gebruik maken. Als compensatie hebben we morgenochtend een gratis ontbijt.

De hamburger en de boontjes die Marlies klaar maakt smaken uitstekend, een mooie dagsluiting van (alweer) een lange dag.
----------------
Het is soms moeilijk om de dingen die ik zie te vangen in een foto.
Nou, VANDAAG WAS DUS ZO'N DAG.......
Maar in ieder geval geven ze een idee.....
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact