VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2022


13 sep 2022   Het verhaal
De dag begint vroeg, om 06:00 gaan we er al uit, komt natuurlijk omdat het in Nederland al 08:00 is.
Vroeg opstaan betekent in dit geval ook vroeg ontbijten, en na het ontbijt en het opruimen en herschikken van een aantal spulletjes zijn we 08:00 klaar om weg te gaan.
Omdat we niets in de auto hebben wat op eten en drinken lijkt, moeten we eerst boodschappen doen, maar de winkel gaat pas om 10:00 open.

Het alternatief: Oostelijk van Grindavík ligt een klein schiereilandje, met een vuurtoren op de punt.
We pakken de weg hier naartoe (wat "even" zoeken was) en rijden door mooie lavavelden en onverwacht ook langs een aantal bootrestanten van schepen die hier vergaan zijn (Een gevaarlijke kust dus).

Tegen de tijd dat we hier uitgefotografeerd zijn is het RUIM over tienen, en dus snel naar de NETTO....
Met eten en drinken voor de lunch ingeslagen gaan we op zoek naar een weg die naar Eldvörp zou moeten leiden.
Dit is een gebied met een aantal kraters, waar bij één nog stoom tussen de warme stenen uitkomt.
De weg is sneller gevonden dan verwacht, en we zijn snel tussen de kraters, helemaal alleen, kennelijk is dit een 'hidden gem'....

We genieten van een wandeling naar boven (natuurlijk genieten we, dat doen we toch altijd..???) maar besluiten op een gegeven ogenblik weer verder te gaan.
Plannen wijzigen bij ons permanent, en als we eerst op weg zijn naar een lavagrot, zien ik ineens een bordje "Keilir", en voor ik het weet rijd ik al richting deze berg.....
Tot (vanwege een zeer onwillige linkerschouder die protesteert tegen het gehonk en gebonk van de auto over een zeer slechte weg) we besluiten om te keren, de lavagrot door te schuiven naar morgen, en langs het Kleifarvatn terug te rijden naar Grindavík.
Vervolgens rijden we nog een klein stukje door naar 'Brimkettil', een mooie, natuurlijk gevormde kom in de rotsen bij de zee, die we dit keer voor het eerst ECHT kunnen zien.
Vaak zijn er door onstuimig of stormachtig weer zoveel brekende golven, dat het opspattende water en schuim het onmogelijk maken om te gaan kijken zonder drijfnat te geraken.

Hierna laten we ons lekker onderuit zakken in de hotpot van het lokale zwembad en O-O-O-O-O-O-O-H-H-H-H-H..... wat hebben we dat gemist. Water van 40C omarmt onze vermoeide leden, en een krachtige jet verzorgt onze pijnlijke nek en schouders.

Dan is het alweer ver over vijven, en luisteren we naar onze knorrende maagjes.
Het Fish-house doet daarvoor goede zaken, en een uitstekende hamburger later gaan we terug naar ons onderkomen....

Het weer was vandaag prima, met weinig wind, 10C en af en toe een zonnetje.... wat wil een mens nog meer....
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact