VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2022


20 sep 2022   Het verhaal
We staan vroeg op vanmorgen, want we hebben een lange weg te gaan, van Bolungarvík naar Svinavatn, een afstand van 460Km.
Klokslag 07:00 vertrekken we. Het is droog, maar voorlopig zwaar bewolkt. Vannacht heeft het veel geregend.

We rijden op ons gemak (doen we het weleens anders?) langs Sudavík en proeven nog even de bittere nasmaak van gisteren.
Hoe verder we komen, hoe mooier het weer wordt. Op diverse plekken zien we zeehonden en we stoppen een paar keer om foto's te maken.
Overal komt water van de bergen naar beneden in de vorm van vaak prachtige watervallen, en als we er één zien wat verder van de weg af, kunnen we ons niet inhouden en rijden via een landweggetje richting kloof, waar de waterval naar beneden komt.
We zijn hier zomaar weer een uur zoet mee, en als we na de foto's via een andere weg terug lopen naar de auto, moeten we eerst ergens een beekje over. Maar ach...... kleinigheid voor ons.

Verder gaat de rit, en op de hoogvlakte naar Holmavík zie we ook weer talloze watervallen, maar aangezien we daar weinig tot geen gelegenheid hebben om te stoppen, laten we die voor wat het is (zijn)...

Om 12:00 zijn we in Holmavík, doen een paar boodschapjes, en het bordje met mes en vork betekent hier, dat we een hotdog kunnen krijgen, meer is er niet.

Vervolgens gaan we richting Blönduos, en weer zien we zeehonden, maar nu een stuk dichterbij.
Rond 16:00 zijn we in Blönduos, waar we gelukkig wèl wat kunnen eten.
Het is daarna nog een klein stukje naar de overnachtingsplek Svinavatn Guesthouse. De paar druppeltjes die er vallen zijn de enige, wat de dag weer een van de wondermooie maakt.
Wat hebben we geluk dit jaar. Ook de wind is vandaag nauwelijks aanwezig.

De kamer die we hebben biedt uitzicht op het meer en op de kerk, dus voor elck wat wils....
Na ons komen er nog wat Aziaten het guesthouse binnen, en binnen de kortste keren staat het kleine keukentje vol met borden en pannen eten. Gelukkig hebben wij al in Blönduos al lekker gegeten, dus hebben we de keuken niet nodig.

Morgen steken we de Kjölur over om naar ons huisje te gaan waar we 5 nachten zullen blijven.

  Veilig reizen? Safetravel.is
  Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl / creatingstories.nl
  Of naar Canada? Canadareizen.eu
  Links
  Contact