VAKANTIEBLOG 12 - 27 SEP 2022


14 sep 2022   Het verhaal
Goedemorgen deze morgen, de 15de september, maar ik moet eerst nog even gisteren (de 14de) beschrijven.
Met prachtig weer na het ontbijt vertrekken we richting Borgarnes.
De route loopt langs het Kleifarvatn, altijd weer en prachtig stukje rijden.
Aan het begin ligt Sčltun, een hete bronnengebied, en omdat het verbazend stil is om 09:00 stoppen we hier nog even.
Vorig jaar werden we hier door de storm bijna weggeblazen. Wąt een rust, alleen op de looppaden, totdat er een kwartier later een bus met Amerikanen wordt leeggeschud, en er van rust weinig of niets overblijft.
Maar OK, ook zij verlaten het terrein weer spoedig (vol gas naar de volgende heighlight.

We rijden door naar Leidarendi, een lavagrot waar we een poging doen om er in te komen, maar anders dan Marlies, haak ik halverwege af omdat het teveel klauteren is over grote rotsblokken.
Omdat wij toch te weinig hulpmiddelen bij ons hebben zoals verlichting en een helm, kan Marlies maar 20-30 meter de tunnel in.
Het blijft overigens indrukwekkend om hier te zijn.

Hierna vinden we snel een bakker, waar we ons tegoed doen aan warme chocolademelk en NATUURLIJK wat lekkers. We nemen broodjes mee voor onderweg, en we rijden met een grote boog rondom het drukke Reykjavķk (voor de geļnteresseerden de 410).
We hebben rond 15:00 afgesproken bij Tolli en Kata, en omdat we nog wat tijd overhebben, rijden we nog even door na Borgarnes om wat plekjes te bekijken waar we normaal voorbij rijden. (533).
Gezellig weer om bij vrienden te landen, en de avond is dan ook na een voortreffelijk maal en een goed glas bier snel ten einde... We zijn beiden erg moe en hopen op een goede nachtrust.

De foto's volgen een dagje later.
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact