VAKANTIEBLOG 14-27 SEPTEMBER 2014


26 sep 2014   Het verhaal
Laatste dag op IJsland, een rommeldag, met uiteindelijk doel van Borgarnes naar Keflavik...

En morgen weer naar huis.

Tolli en ik doen een laatste rondje Borgarnes, voordat ik er weer alleen op uittrek.

Bij het benzinestation zie ik een hond achterop een Quad, en wat een SCHAT van een hond..... gelijk z'n kop tegen mijn borst aan, als ik hem/haar aanhaal.
De eigenaar vertelt, dat zij vandaag in de bergen nog wat schapen gaan zoeken, en dat dit voor de hond dagelijkse kost is..... Geweldig!!
Zo dit moest ik even kwijt, ik ben ook maar een mens.....

Met prachtig weer pak ik richting Reykjavik de Hvalfjordur in plaats van de tunnel, een omweg van een uur, maar dat is met dit weer meer dan de moeite waard.

Vervolgens op naar Keflavik, maar in eerste instantie wel via Grindavik en Reykjanes om te kijken, of de potjes bij Gunnarhver het een beetje rustig aan doen.

Maar als het een keuze wordt tussen een regenachtig Gunnarhver en een drijfnat hotpotje in Vogar, dan wint de laatste het toch. In het hele zwembad 2 personen, ik en een nog oudere vrouw, die af en toe baantjes trekt in een (mij te) koud zwembad.
De pot is echter 40C, dus da's absoluut niet verkeerd.

Daarna door naar het hotel voor het leegmaken van de auto, en als ik na het inleveren van de auto weer terugkom bij het hotel, zit ik nog even heerlijk in het zonnetje met korte mouwen op een van de tuinstoeltjes, die voor de ingang staan.

Hier hoort een biertje bij, vind ik, maar als ik binnen vraag, of het gebruikelijk is om buiten op het 'terras' een biertje te drinken, kijkt de overigens bijzonder vriendelijke receptioniste me heel moelijk aan..... uhhhhh ..... nou, dan maar op mijn kamer.

Homeward Bound


En langzaam besef ik, dat ook deze reis weer over is.... weliswaar morgen pas, maar toch... Gelukkig kan ik terugkijken op een bijzonder geslaagd verblijf, met voor mij ook nieuwe dingen, zelfs na 17 keer... wouw....
  Veilig reizen? Safetravel.is
  Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl / creatingstories.nl
  Of naar Canada? Canadareizen.eu
  Links
  Contact