VAKANTIEBLOG 14-27 SEPTEMBER 2014


17 sep 2014   Het verhaal
Vandaag moet het dus gebeuren..... en na de hotpot van vanmorgen ben ik er helemaal klaar voor.

Wat?..... Oh, met een vliegtuigje naar de eruptie. Lijkt volgens de berichten wat minder actief te zijn, maar dat weten we pas als we er zijn.

Dus loop ik ineens met Manuel, Jolanda en Linda, die speciaal voor de vlucht hiernaartoe zijn gekomen, door Reykjavik, als we een telefoontje krijgen, dat de vlucht niet doorgaat door mist. En dat hadden we al op de webcams gezien.
Dus balen we even stevig, maar mogelijk/hopelijk hebben we morgen een herkansing.

We verzinnen wel iets anders en gaan naar Glymur waterval, in ieder geval naar de rivier waar de Glymur in uitkomt. Mooie wandeling in bijna droog weer, en de rit langs de Hvalfjord levert weer mooie beelden op, met name van een zeehond, die zich eenvoudig laat fotograferen.

Op weg naar het hotel gaan we even langs de oma van Jolanda, voor even een snel bakkie koffie...... maar dat kennen ze op IJsland dus niet. De tafel wordt gedekt, en dan staat er ineens taart en koek op tafel. Èrg lekker, maar het dinertje voor 's avonds moet maar even naar een later uurtje worden uitgesteld.

Drinken en eten doen we respectievelijk bij Marina en Argentina, waar we ons aan de grote stukken heerlijk vlees tegoed doen.

En zo verloopt een dag toch weer anders dan verwacht.

Niet zoveel foto's vandaag, maar toch even een impressie.
  Veilig reizen? Safetravel.is
  Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl / creatingstories.nl
  Of naar Canada? Canadareizen.eu
  Links
  Contact