VAKANTIEBLOG 14-27 SEPTEMBER 2014


16 sep 2014   Het verhaal
Ik ben al helemaal gewend aan het tijdverschil, ik ben hier net zo vroeg wakker als thuis.....

Dus komt mijn eerste hotpot er ook aan, om 06:30 gaat het zwembad open.

Verder gaan we vandaag schaapjes tellen op de boerderij Grimsstadir, zo'n 20 Km van hier, dus een rustige dag vandaag, tenminste.... dat weten we vanavond pas....

Net op het nieuws: de modderpot bij Gunnhver, waar ik gisteren was, is een beetje op hol geslagen, een loopsteiger is vernield en de modder wordt vele meters omhoog geblazen. Dat moet gisteren dus net gebeurd zijn toen ik daar aankwam. Het hele gebied vertoont tekenen van verhoogde activiteit en de directe omgeving van de modderpot wordt waarschijnlijk afgesloten.

Ineens weer een lange dag, die begint met schapen tellen bij Grimsstadir, noordwest van Borgarnes.
Prachtig om zelf tussen de schapen te staan. Ik voel me bijna boer.... (bijna!)

Ik schiet foto's en film aan de lopende band, dus ik heb het helemaal naar mijn zin. Tot overmaat van..... geluk is het prachtig weer vandaag. Dus wat is het liedje van vandaag? (en hiermee verplicht ik mezelf tot elke dag een nummer)

It's a beautifull day (Queen)

It's a beautiful day
The sun is shining
I feel good
And no-one's gonna to stop me now, oh yeah


Voor 1000 ISK onbeperkt koek en zopie, want dit is echt een feest voor de IJslanders. Ontzettend veel kinderen, want op zo'n dag zijn de betrokken scholen allemaal dicht.

De foto's zouden genoeg moeten zeggen, maar die moet ik nog selecteren. Ik heb het in ieder geval ONTZETTEND naar mijn zin hier, dit is mijn beste Rettír!!

Maar aan al het mooie hier komt een eind, en we verhuizen naar een kleine maar prachtige waterval, die prachtig oplicht in de zon..... Dit is er weer één met een gouden randje.....

Langavatn is ons volgende doel, een prachtige rit door een verlaten stukje natuur. Het rijden hier is meer dan de moeite waard.

En we sluiten af met een kop thee in het zomerhuisje van Tolli, 'Eskimoar', waarna we om 18:00 weer thuis zijn.....
'Thuis'.... hoe snel went dat.....

Naast een biertje (één?) en heerlijk eten uit eigen (Tolli's) keuken is de blik vooral gericht op -natuurlijk terugkijken op een prachtige dag- maar ook op de eruptievlucht morgen, die definitief doorgaat. >>>> Yeeeeaaaahhhh......

Eens kijken of ik nu wat foto's kan selecteren, die een mooi beeld geven van vandaag!

...... altijd weer moeilijk om een keus te maken .....

  Veilig reizen? Safetravel.is
  Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl / creatingstories.nl
  Of naar Canada? Canadareizen.eu
  Links
  Contact