VAKANTIEBLOG 14-27 SEPTEMBER 2014


15 sep 2014   Het verhaal
Zo, mijn voeten staan weer op IJsland. Gisteren een rustige vlucht, maar geen noorderlicht vanuit het vliegtuig, en te ver van de uitbarsting, om daar ook maar iets van te zien.

De hele weg van het vliegveld naar het hotel verloopt (met de nadruk op 'loopt') in de stromende regen, en dan is zelfs 300 meter een heel eind.

Vandaag richting Borgarnes, en het weer zal bepalen, of dat de lange of de korte route wordt. Momenteel is het donker en naargeestig, maar het is dan ook pas 07:00 uur.......

Korte route?..... Keflavik-Reykjavik-Borgarnes
Lange route?..... Sandgerdi, Reykjanes, Grindavik, 428, westelijk van Kleifarvatn, en de rest zie ik wel.

Internet in het hotel werkt prima, draadloos lukte niet, maar de PC aansluiten op de telefoonaansluiting werkt feilloos.
Lang leve Voice over IP.....

Na het ophalen van de huurauto rijd ik om 09:00 weg van het hotel Smari in een comfortabele Nissan Quaskai.
Het word dus de lange route naar Gardur, Sandgerdi en Reykjanes, waar een relatief nieuw bronnen- en fumarolengebied is opengesteld. Prachtige hoog opspuitende modder die doet denken aan de vulkaanuitbarsting..... Ik zal wat foto's plaatsen.
En via Grindavik voor wat 'water en brood' rijd ik via de 428 naar het noorden. Een 4WD-weg, niet moeilijk of spannend, maar mooie uitzichten op lavavelden en rotsformaties. De immens grote modderplas waar ik bijna in vastzit ben ik al bijna vergeten.......

16:00 Ben ik bij Tolli en Kata, de vrienden waar ik een aantal dagen zal zijn. Met Tolli ga ik nog een aantal dagen op pad naar het noorden.

Ook hoor ik, dat ik waarschijnlijk a.s. woensdag met een vliegtuigje naar de eruptie-site ga. Wouw!! ben ontzettend benieuwd.

En de hele dag speelt er al een liedje door mijn hoofd... uhhh.. o, ja...

Herman van Veen: Ik ben vandaag zo vrolijk....

Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact