VAKANTIEBLOG 4 SEP - 19 SEP 2016


16 sep 2016   Het verhaal
Omdat we gisteren niet al te veel tijd hadden, hebben we vandaag Het gebied van Skaftafell en IJsbergenmeer maar eens uitgebreid opnieuw bezocht.
Om half negen is het in ieder geval niet zo druk als overdag. Het beetje (nou ja) regen nemen we maar voor lief en ook aan de strandzijde is het weer genieten.

Vervolgens het vroeger zo onbekende Fjallsarlon, maar nu kun je er ook boottochten maken, en wordt er minimaal een cafetaria gebouwd......

Door de bewolking is de gletsjer nauwelijks te zien, maar als we wegrijden zien we hem/haar stiekem tevoorschijn komen.
De volgende gletsjer straalt ons al van verre tegemoet........ totdat we de auto geparkeerd hebben en er heengelopen zijn.... ook hier onttrekt een dikke sluier van regenwolken de gletsjer aan het gezicht.

Bij de Svinafellsjokull hebben we meer geluk. het is droog en het gezicht is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend....

Vervolgens een wandeling naar de Svartifoss, ook hier druk met auto's en wandelaars, en de regen later lijkt niemand ervan te weerhouden om naar boven te lopen.
Als we redelijk drijfnat terugkomen, ligt de beloning in een kop soep voor Marlies en een warme Panini voor mij, ons geserveerd door een nederlander achter de toonbank.. altijd wel even gezellig.

In dikke regenbuien rijden we terug naar Kirkj., maar als we daar aankomen is het weer droog. Dus nog maar even wat foto's gemaakt van de lokale waterval in het dorp.
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact