VAKANTIEBLOG 4 SEP - 19 SEP 2016


5 sep 2016   Het verhaal
Wakker worden en zien dat het een stralende dag lijkt te worden is natuurlijk prachtig, constateren dat ik de router niet aan de praat krijg is iets minder, maar overkombaar, dus hals over kop de spullen gepakt en op pad gegaan.

We willen rustig beginnen, dus gaan we eerst naar Hitardalur, een prachtig dal, wat eindigt bij het Hitarvatn, een schitterend meertje tussen de bergen.

Wouw, elke keer weer word ik stil hier, en met mij Marlies..... de kleuren, de stilte, lavavelden, alles ademt hier een sfeer van ingetogen natuur"geweld", en we voelen ons beiden een spons.
Heen en terug zijn we de enigen in het dal, een bijna onwerkelijke gedachte...

Omdat het zooo mooi weer is, besluiten we om door te rijden naar de Snaefellsjokull, die we op 80 Km haarscherp aan de horizon afgetekend zien.
Als je overigens hals over kop vertrekt, zo op je eerste vakantiedag, vergeet je nog weleens wat, zoals statief, genoeg mondvoorraad, warme kleding.... maar goed, morgen gaan we het beter doen.

We eindigen in Hellnar, en rijden vandaar weer rustig terug via Arnarstapi. Even verderop kunnen we afslaan naar de gletsjer, en we rijden door, totdat we een prachtig zicht hebben.

Alles is genieten hier, de vergezichten, de rit omhoog, de rit omlaag......

Hierna rijden we rustig terug naar Borgarnes waar we voor het diner uitgenodigd zijn door Tolli en Kata.
Hier zien we ook kans, om via een chat met de provider van de databundel de router aan de praat te krijgen ... Yippiekajee.. want een vakantie zonder internet.....

Al met al wordt het natuurlijk weer later dan je denkt, en weer zijn we pas met bijna donker in het huisje.
De hotpot nog steeds koud, ondanks dat we vanmorgen even gebeld hebben, maar ja .. tisnietanders.....

Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact