VAKANTIEBLOG 4 SEP - 19 SEP 2016


14 sep 2016   Het verhaal
Wouw... vandaag wordt weer een prachtige dag voorspeld. Dat komt mooi uit want we gaan een rondje Karahnjukur doen.
Een zonovergoten ochtend over de hoogvlakte naar de dam, met geweldige uitzichten op de ons omringende bergen en gletsjers.
We zien ook nog ijs op plassen van de nachtvorst, de winter is in aantocht.

Vanaf één punt zien we de Snaefell (niet zo moeilijk, want daar staan we naast), de Herbubreid, Kverkfjoll, Dingufjoll en de Vatnajokull, het merendeel op veel meer dan 50 km afstand.. het is zooo helder....

Richting dam pakken enkele zijwegen, die ons nog dichter naar de Snaefell leiden.... schiet niet op zo, maar we hebben alle tijd.... en aangezien tijd geld is, voelen we ons rijk.....

De dam is een verbluffend staaltje van techniek, ondanks dat hiervoor een groot stuk natuurschoon is opgeofferd, maakt het geheel diepe indruk.

Het water wat over de overstroom-dam heenloopt, stort verderop van grote hoogte de kloof in, en het schuim produceert een prachtige regenboog.

Een aantal kilometers verder is een wandelpad naar een punt, waar je twee richtingen de kloof in kunt kijken. Slecht voor je hart als je hoogtevrees hebt, maar omdat we dat allebei hebben is het maar half zo eng.

Voort gaat de reis door een volledig uitgestorven wereld.. we lijken de enigen op aarde... Dat is wat het binnenland van IJsland zo indrukwekkend maakt.. de leegte.... de stilte... de uitgestrektheid...

Te snel keren we terug in de bewoonde wereld, en zijn rond 17:00 voor het laatst terug in Egilsstadir.... Morgen een grote, lange reis naar Kirkjubaerjarklaustur.
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact