|
4 okt 2025 Het verhaal
Vanmorgen hoeft het allemaal niet zo snel. De boot naar Pico vertrekt om 11:45, dus we kunnen uitgebreid ontbijten, de koffer pakken (ik, Marlies heeft het gisteren al gedaan) en nog uitgebreid van de serre genieten.
Ik heb heel slecht geslapen, dus ik ben niet vooruit te branden...... Maar uiteindelijk rijden we om 09:50 weg en gaan eerst tanken in Velas, Het rondje rond de kerk van wielrenners wordt voor ons 3 rondjes rond de haven om de terminal te vinden, maar voor we het echt benauwd krijgen komen we op de juiste plek aan. Trouwens, benauwd krijgen we toch wel, want het weer is erg drukkend. De auto is zo ingeleverd, de koffers zijn afgegeven en om 11:30 sluiten we achteraan in de rij aan om in te checken. Om 11:45 vertrekt dus de boot, en net buiten de haven zien we al dolfijnen, weliswaar te kort om ze goed vast te kunnen leggen (behalve Marlies natuurlijk, want die scoort een prachtfoto). Na aankomst zijn de koffers zo teruggevonden, en de auto kan ik buiten op een muurtje in ontvangst nemen, tenminste, de documenten. We moeten naar de zuidkant van het eiland, en hebben wat regen als we wegrijden, maar rijden de zon, hitte en vocht in als we de zuidkant naderen. Omdat ik moet denken aan Bram Ladage (Wat knort mijn maagje, bekend begrip in Rotterdam) gaan we eerst maar wat eten. We vinden een restaurant, die 3 grote eetzalen blijkt te hebben met uitzicht op de zee. De recensies blijken prima te zijn, en na het eten kunnen we dat alleen maar beamen. Vriendelijk personeel, dat meermalen komt vragen of het in orde is, en de inktvis voor Marlies, en witvis voor mij smaken verrukkelijk. Vervolgens rijden we eerst naar ons B&B, gooien alles uit de auto (en in de kamer) en gaan nog even boodschappen doen bij een enorme hypermarket, waar je van koelkasten tot etenswaren kunt kopen. Dan eindelijk, EINDELIJK, zijn we terug op de kamer en kan ik mijn langverwachte middagtuk doen. de lekkerste Uiteindelijk gaan we naar beneden om 1. de verslagen bij te werken, 2. onze magen bij te werken. Het biertje bij het avondeten smaakt zoals een biertje moet smaken: IJSKOUD het lekkerste. Voor vandaag is het genoeg geweest. |