VAKANTIEBLOG 2 SEP - 14 SEP 2018


16 sep 2019   Het verhaal
We weten vandaag dat we een lange dag gaan krijgen, volgens de verwachtingen ook nog met droog weer. Maar we zijn er intussen achter, dat die voruitzichten meer gebaseerd zijn op IJslandse wensen, dan om werkelijke waarden.

Om 07:00 staan we voor de deur van de bakker, die toevallig vandaag pas om 08:00 open gaat, vanwege een mankement aan .... ja ... dat konden we dus niet vertalen.

Ach, mondvoorraad genoeg, dus dan maar op pad naar de eerste stop: Dettifoss Oostzijde.

De weg ernaartoe zien we stevige buien in de verte, maar het lijkt er op dat wij daar geen last van krijgen.
Rond 09:30 zijn we er en lopen het pad naar beneden. Het is toch al aardig druk, maar niet hinderlijk, dus we nemen op de crusiale plaatsen de gewenste foto's, soms moeten we even wachten om het beeld vrij te krijgen, maar dan heb je ook wat.
Filmpjes / foto's / slomo's ... alles passeert de revue, en wij zijn gelukkig.
Omdat we vandaag nog meer te doen hebben, en we allebei de afgelopen dagen gaan voelen, besluiten we de Selfoss te laten voor wat hij is.
Intussen is het ook gaan regenen, dus we gaan keurig op tijd weg.
Rond 11:00 zijn we bij de Hafragilsfoss, maar daar regent, en later sneeuwt het zo hard, dat we er geen van beiden iets voor voelen om een blik te werpen. Ik had trouwens dat blik al eerder geworpen.... al twee keer trouwens...😁😁


We rijden door naar Asbyrgi, en wachten daar droog weer af achter een zeer smaakvolle hamburger, omringd door heerlijke frietjes...

Warempel, het wordt droog, en we gaan rond 12:30 de kloof in.. Ik ben er al een paar keer geweest, maar de loodrechte wanden en de vorm van het geheel maken ook nu weer diepe indruk op me.
Het meertje aan het eind, en het platform van waaraf je de hele kloof kunt overzien ... schitterend....

De wandeling blijft een droge, en hierna vervolgen we de reis naar Vesturdalur. Waar het vroeger een F-weg was, en je nog hier en daar op niet meer dan een karrespoor reed, wordt nu hard gewerkt aan een geasfalteerde weg, welke aan gaat sluiten bij het stuk, aan de zuidkant.
Hierdoor is de Dettifoss westzijde eigenlijk altijd wel te bereiken.
Mijn verwachting is dat men binnen een jaar klaar is met de wegwerkzaamheden, het hele weg-bed ligt er al.
Op dat moment is er een tweede, maar vooral snellere verbinding tussen Husavík en Akureyri.

Ook Vesturdalur, en de daarbij behorende Hljodaklettar maken een diepe indruk op ons. Het is jammer dat het hier al snel weer gaat regenen, zodat wij rond 16:00 de auto weer opzoeken. (nou niet echt natuurlijk, we wisten waar we hem achtergelaten hadden).

Het is nog 2 uur rijden naar ons huisje, dus het wordt vandaag geen vroegertje. Zeker niet als we bij het passeren van Namarskard toch maar even besluiten om deze plek aan de score van vandaag toe te voegen.

Uiteindelijk zijn we rond 19:00 in de buurt van het huisje, maar kost het ons nog een half uurtje om, mčt telefonische aanwijzingen, het huisje te vinden.....
De hotpot van 31C is de koud, maar wij zijn te moe om het te merken...

Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact