VAKANTIEBLOG 2 SEP - 14 SEP 2018


10 sep 2019   Het verhaal
En dan eindelijk is de dag daar. De tassen zijn gepakt, de inhoud gechecked, nog een keer gechecked, het gewicht redelijk onder de 20 Kg gehouden, dus we zullen best wel IETS vergeten zijn......

Vandaag wordt een reisdag met een veelvoud aan reismiddelen.

Reisschema voor vandaag
Rotterdam-Roelofarendsveen: Auto
Roelofarendsveen-Schiphol: Busje
Schiphol-Keflavík: Vliegtuig
Keflavik-Reykjavík: Bus
Reykjavík-Reykjavík: Nog een bus
Reykjavík-Akureyri: Vliegtuig
Akureyri-Hotel: Auto


Heel vermoeiend zo'n dag, slepen met bagage, een busschauffeur die je naar een verkeerde bus stuurt, en die later helemaal geen busschauffeur blijkt te zijn, de echte busschauffeur die dan wčl vindt dat je mee mag....verkeerde uitleg ěn de bus, maar omdat wij oplettende lezertjes zijn, komt alles nog goed.

Als we in Akureyri de auto krijgen kunnen we vertrekken, ware het niet dat we de kofferbak met geen mogelijkheid open krijgen.
Wel het achterraam, maar dat zit zo hoog, dat we daar de tassen niet doorheen gaan gooien....
We herinneren ons vaag, dat dit niet de eerste keer is, en na raadplegen van de handleiding voor niet zo snuggere bestuurders hebben we al snel het O-JA momentje.....

Boodschappen doen we bij de Hagkaup, die tot 23:00 open is. We mogen de boodschappen aan het einde zelf scannen, en worden bijgestaan door een behulpzaam verkoopstertje, met lang haar tot aan haar..... nou, ja .. gewoon erg lang haar dus, die het allemaal haarfijn uitlegt.

Het Guesthouse is na het boodschappen doen snel gevonden, en dan rest ons niets anders meer dan het bed op te zoeken, (snel gevonden hoor, bleek midden in de kamer te staan).
Welterusten iedereen......

Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact