VAKANTIEBLOG 2 SEP - 14 SEP 2018


3 sep 2018   Het verhaal
Vandaag een drukke dag, ondanks dat'ie rustig begint.
Na een bijzonder uitgebreid en lekker ontbijt moeten we wachten op het omruilen van de Landcruiser voor een Landrover Defender.
Deze was gisteren nog defect en zou vandaag worden nagebracht.

Zodoende gaan we pas om 10:30 weg. De route leidt vandaag vanaf Hella richting het binnenland, langs de noordkant van Thorsmork en de Myrdalsjokull.
Een prachtige route waarop het moeilijk is de indrukken van het landschap vast te leggen.
Dus de foto's doen niet echt recht aan de dingen die we zien onderweg.

Het weer valt ontzettend mee, droog, weinig wind en af en toe een heerlijk zonnetje. de tweede dag op rij die er véél beter uitkomt dan de berichten vooraf deden vermoeden.

Relatief snel kom ik achter het stuur te zitten en zal verder de hele dag zelf rijden. De route is lang en leidt op diverse plaatsen door rivieren en over slechte wegen,
maar ook langs prachtige watervallen en vergezichten.

Ik geniet met volle teugen, en met mij de rest van het gezelschap.

We maken een aantal fotostops, een lunchstop, en zijn uiteindelijk om 19:30, vermoeid maar zeer voldaan in de hut (Landmannahellir).
Om onduidelijke reden is er geen electriciteit, dus het licht in de avond wordt gerealiseerd met waxine-lichtjes en led-lampjes.

Buiten bereik van een wifi-netwerk hebben we dus geen telefoon en internet, maar dat is ook weleens lekker voor een hoop mensen.
Ik krijg eind van de avond wel nog een sms-je binnen, maar beantwoorden lukt niet.

Er wordt heerlijk gekookt, en aansluitend natuurlijk gegeten, maar om 22:00 gaat voor mij echt het licht uit, en kruip ik in mijn mandje.


Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact