VAKANTIEBLOG 19 SEP - 29 SEP 2017


26 sep 2017   Het verhaal
Storm en regen trekken 's nachts over, dus als we 's ochtend opstaan, is het weliswaar bewolkt, maar wel droog, met een matig windje.
We hebben geen haast dus rond 10:00 vertrekken we voor een bezoek aan ...

De plannen zijn inmiddels gewijzigd, we blijven één dag korter hier, en gaan één dag extra naar Borgarnes. Hoofdreden is, dat we gisteren en vandaag eigenlijk alles hebben bekeken wat we wilden, mede dankzij het goede weer gisteren.
Tevens kunnen we dan donderdag wat langer in Reykjavik blijven.

Eerst vertrekken we naar Raudsandur, stranden met veel geelrood zand, en naar blijkt, prachtige tekeningen in het zand door een mengsel van geel en zwart zand.

Het blijft vandaag redelijk droog, in ieder geval op die plekken , waar we uit de auto gaan.... hebben eigenlijk nog maar één slechte middag gehad.... hoe mooi kan het zijn.

Daarna gaan we op ons gemak naar Patreksfjordur om boodschappen te doen... en de enige plak waar het regent als we UIT de auto zijn.....

Van Patreksfjordur gaan we naar Selardalur, in eerste instantie om de 'kunst'werken te zien van Samuel Jonsson, maar de weg ernaartoe is zooooo indrukwekkend... stijle bergwanden aan de ene kant, de fjord aan de andere kant, buiten die in de verte langsdrijven, regenbogen....
Het museumpje van Samuel is een mooi keerpunt, maar niet nadat we weer foto's hebben gemaakt van een langsdrijvende ijsberg.
De weg terug is net zo indrukwekkend.... uhh .. ja .. uiteraard....
We stoppen nog even aan een strand met geel zand en zwarte rotsen.

Ik Patreksfjordur tanken we en ontdoen de auto van alle zand, modder en stof, vergaard tijdens de laatste dagen.

Als we om 18:15 terug zijn, laten ons eerst in het hotpotje zakken, alvorens de BBQ op te stoken....

Ah .. en nu liggen er nog twee Vinabraud.... het toetje voor vanavond.....


Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact