VAKANTIEBLOG 19 SEP - 29 SEP 2017


21 sep 2017   Het verhaal
Vroeg wakker vanmorgen, de wind is grotendeels gaan liggen, en de hemel is schoon..... zou zomaar eens een prachtige dag kunnen worden, los van het feit dat het hier eigenlijk alléén maar prachtige dagen zijn....

Het is 06:00.. het raam staat open, en we zitten heerlijk te genieten van de beelden buiten.....

Om 08:00 uidt het ontbijt, en we willen met dit weer snel weg, dus na een uitstekende maagvulling vertrekken we om 08:45... Stop één: Krossneslaug, een zwembadje op het strand met uitzicht op de Noordelijke IJszee.

Het weer blijft prachtig, met een strakblauwe lucht en bijna geen wind.
Rond 10:00 nestelen we ons in water van 32-33C en genieten van de stevige branding die tegen de zijkant van het zwembad stukslaat. (dit is natuurlijk niet waar, maar ik vind het wel leuk klinken)

Twee uur lang laten we het heerlijke water op ons inwerken, en op enig moment zijn we zelfs helemaal alleen...
Als we dan eindelijk vertrekken, komen er twee nieuwe gasten aan..... uhhh.. ook Nederlanders...
Wat me hier in dit gedeelte van IJsland opvalt, is de volkomen afwezigheid van Aziaten, waar het in de rest van IJsland "krioelt".

Volgende stop is Ingolsfjordur, waar nog een oude visfabriek aanwezig is uit de 50-er jaren.Het oude huis, wat er bij hoorde is echter verdwenen....

Langzaam rijden we terug naar het hotel, en zien... een ijsberg, zeehonden en de staart van een schapenrettir, die vandaag heeft plaatsgevonden... de laatste 30 schapen zijn geduldig/gelaten te wachten om opgehaald te worden.
Terug bij het hotel lopen we nog even rond voor wat lokale foto's, en trekken ons vervolgens terug op onze kamer.
Een dag met een gouden randje!!

Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact