VAKANTIEBLOG 5 MRT - 17 MRT 2017


7 mrt 2017   Het verhaal
Vandaag een lange reisdag, van Selfoss naar de streek rond het ijsbergenmeer, maar niemand maakt zich daar druk over.
Om 09:00 rijden we weg, eerst naar de xxxx-waterval op een paar minuutjes rijden van het hotel. Ik ben hier zo vaak langsgereden, en nooit geweten van dit plekje.
Zeer de moeite waard om hier even van de weg af te gaan, en vanwege de sneeuw zijn de spijkers onder de schoenen een welkome aanvulling.

Volgende stop: Vik, waar we koffie drinken en wat foto's maken aan het strand. Na het tanken (J***s, wat gaat er veel benzine in zo'n bak) rijden we door naar Kirjubaerjarklaustur.

Mooi moment om te lunchen, het tijdschema vandaag ziet er ondanks de grote afstand een stuk vriendelijker uit dan gisteren.

Het weer is vandaag een mengeling van druil en droog, en soms piekt er een bleek zonnetje door de wolken.

Wouw...... lange tijd geen internet.....
Maar vandaag rijden eerst door naar Svinafellsjokull, een imposante gletsjertong. Mooi om te zien dat iedereen verbijsterd is door zoveel kracht en grootsheid.

Gelukkig is het hier even droog, handig als je een paar foto's wilt maken.

Hierna vervolgen we onze weg naar het hotel voor vanavond: Glacier Lagoon. Van verder rijden komt niet veel meer. Ik had nog het idee om 's avonds het ijsbergenmeer te gaan bekijken bij maanlicht, maar de maan is weg, en we verruilen die optie voor Happy Hour..........
  Veilig reizen? Safetravel.is
  Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl / creatingstories.nl
  Of naar Canada? Canadareizen.eu
  Links
  Contact