VAKANTIEBLOG 5 MRT - 17 MRT 2017


6 mrt 2017   Het verhaal
Vandaag staat The Golden Circle op het programma, maar eerst maar even de kooplust van de dames oplossen.
Dus drop ik ze om 10:30 in hartje Reykjkavik, om ze een dik uur later weer op te halen. Daar hoef ik dus niet bij te zijn.
Rond 12:00 zijn we Reykjavik uit, op weg naar Thingvellir, maar niet voordat we eerst boodschappen hebben gedaan in Mosfellsbaer, en dan komen we ook nog de wolwinkel tegen van Alafoss..... Hier worden verschillende mensen e`rg blij van!!

Ver over de geplande tijd komen we bij Thingvellir, waar de druil van vanmorgen heeft plaatsgemaakt voor af en toe een lekker zonnetje.
Als iedereen via de kloof naar beneden loopt, rijd ik de auto om en haal ze aan de andere zijde weer op.

Volgende stop: Geysir, waar het minder druk is dan ik verwachtte. Ook hier is de zon op de juiste tijden aanwezig.
De souvenir- en wolwinkel aldaar moet het weer ontgelden, en als we om 17:00 doorrijden naar Gullfoss, weten we al dat het geen vroegertje gaat worden.
Bij Gullfoss is iedereen moe, en na het kop koffie (of anderszins) beginnen we aan de laatste etappe naar ons hotel bij Selfoss.

Een telefoontje om ze te verwittigen van onze verlate aankomst leert ons dat hier geen diner voorhanden is, dus besluiten we in Reykholt wat te eten.

De pizza's en salades smaken overheerlijk, maar we zijn uiteindelijk pas om 21:30 bij het hotel.

De hotpot wacht ons al op, en als we er bijna allemaal inzitten, krijgen we als spreekwoordelijke klap op de dito vuurpijl en kleine noorderlichtshow achter de wolken, die weliswaar niet heel uitbundig is, maar toch in staat is om de emo'tjes hier en daar te beroeren.

Af en toe een drankje maakt de avond kompleet. Om 23:30 zoeken we allemaal de kooien op.
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact