VAKANTIEBLOG 18-28 MEI 2015


19 mei 2015   Het verhaal
05:00 Goedemorgen wereld, op dit onzalig uur. Vandaag een dagje Reykjanes, en als het net zo mooi weer is als gisteren, dan mogen we niet klagen.
Kort nachtje geweest, door enig (niet te zake doend) technisch geneuzel op de thuisbasis, maar dat overleven we wel.
Ik had me ook even niet gerealiseerd, dat het hier nu 's nachts niet meer donker wordt.... Maar dat is op Vancouver Island wel weer over.

Het wordt wel een hééééle lang dag, want om 17:00 stappen we op het vliegtuig naar Vancouver, alwaar deze 7 uur later om 17:30 lokale tijd aankomt.
Vervolgens op de veerboot naar Vancouver Island, eindpunt van deze dagreis.

11:00 vertrekken van het hotel en gaan voor een rondje Reykjanes, zuid via de westelijke Kleifarvatn-route, via Grindavik naar de hete bronnen van Gunuhver, en vervolgens naar Keflavik.
Het is intussen wel bewolkt geworden, maar nog steeds droog.
We rijden ook nog even naar Krisuvikerbjarg, maar de papagaaiduikers laten zich nog niet zien. Wel blijven de rotsen indrukwekkend, en zien we beneden op het water wel al zeekoeten?....

Ongemerkt wordt het snel laat, en na een lichte lunch van fish en chips bij Duus, maar dan echt lekker, gaan we naar het vliegveld.
De Businesslounge ontvangt ons met gratis eten en drinken, en dat maakt het wachten best wel aangenaam.
Maar 17:00 vertrtekken we voor een lange vlucht naar Vancouver.
De stoelen zijn ruim, de verzorging prima, maar het blijft een héééééle lange zit.
Van Groenland zien we niets, maar later vliegen we over uitgebreide ijsvelden van de rand ven het Noordpoolgebied. Later zien we eerst nog een bosbrand bij Slave Lake (thuis eens uitzoeken) en vervolgens zijn de uitzichten op de Rocky Mountains geweldig.

De huurauto is indrukwekkend, (type ben ik even kwijt), maar minder is, dat we om 18:45 bij de veerboot staan, maar pas op 21:00 mee kunnen.
En het weer is LEKKER... ongeveer 20C onder een bijna wolkenloze hemel. De slaap begint zich nu wel aan te dienen, maar nog even ophouden tot in het hotel.
De overtocht duurt bijna 2 uur, waarvan ik er maar één bewust meemaak, en om 23:30 lokale tijd zijn we bij het hotel.
O, o, o wat zal ik lekker slapen....... en daarom zit ik nu om 03:30 dit verhaal maar aan te vullen.

Onderweg naar morgen......
Veilig reizen? Safetravel.is
Zelf naar IJsland? ijslandspecialist.nl
Of naar Canada? Canadareizen.eu
Links
Contact